Bramen

Thornless Evergreen vindt zijn oorsprong in Europa, het is de een van de oudste doornloze rassen dat voortkomt. ‘Thornless Evergreen’ groeit veel minder sterk dan de nog altijd meest bekende gestekelde ‘Himalaya’ en is daardoor veel beter geschikt voor kleine tuinen. De vruchten rijpen van begin augustus tot eind september. Ze zijn wat groter dan van ‘Himalaya’, stevig en ze smaken goed. Bovendien is ‘Thornless Evergreen’ minder gevoelig voor stengelziekten en beter winterhard.

 

Meestal worden doornloze bramen aan draden aangebonden gekweekt. Regel is dat ze op ca. 125 cm onderlinge afstand worden geplant, na het planten kort gesnoeid (tot op 30 cm) en de twijgen die dan groeien worden aangebonden (zo’n 6 à 7 per strekkende meter).

 

Planten kunnen ieder jaar in de periode november tot maart gesnoeid worden. De afgedragen vruchttakken worden dan weggenomen, evenals gestekelde grondscheuten.

 ‘Thornless Evergreen’ bloeit in de periode juli-augustus, de vruchten rijpen tot in september. Zorg voor voldoende voeding en organisch materiaal in de bodem. In het voorjaar een flinke hoeveelheid organische mest geven.

 

 

Thornless Evergreen

 

Potmaat 24 cm

 

Hoogtesoort: 85 cm

 

Bloeiperiode: juli-augustus

 

Vruchtperiode: augustus-september

Bramen blackberries
Van der Sar Plants Decorum Company

mail      info@vandersarplants.nl

tel          +31 (0)6 104 13 408

adres    Maasdijk 73, 's-Gravenzande